İstanbullular'ın Taksim ve Pastane deyince ilk aklına gelen isimlerden biri Gezi Patisserie'dir. Özellikle kruvassan'larının ve çikolatalarının müdavimleri vardır.. Geçtiğimiz günlerde yemek - mutfak yazan blog sahibi bir kaç dostumla birlikte Aynur Kıran'ın daveti üzerine Göktürk'daki Geziİstanbul'da kahvaltı sofrasında buluştuk.
Gezi İstanbul kahvaltı menüsünün en büyük özelliği tüm yeşilliklerinin kendi tarlalarından, kahvaltılık tüm ürünlerin ise kaynağından özel olarak seçilerek masanıza geliyor olması. Yumurtalar, Gezi İstanbul’un kendi tarlasının doğal ortamında yetişen tavuklardan günlük olarak temin ediliyor. Ekmekler, özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilip sıcacık ve çıtır çıtır tazecik masanıza geliyor.
Şef Necdet Tunca masaya gelen tüm peynirlerin özelliklerini, nereden geldiklerini anlattı. Ekşi mayalı tam buğday ekmek ve Çavdar ekmekleri odun ateşinde pişiyor. Pizzalar da öğle ve akşam saatlerinde aynı fırından çıkıyor. Kahvaltıda 12 çeşit peynir, reçel, zeytin, tereyağı, bal, kaymak ve taze taze demleme çay sunuluyor. Kişi başı 35 TL.
Mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açan Gezi İstanbul Taksim’in ardından Gezi İstanbul Göktürk de aynı konseptte hizmete açıldı. Haftanın 7 günü her sabah 08.00’de servise başlayan Gezi İstanbul Brasserie Göktürk şubesinde, hafta sonları zengin kahvaltı menüsü seçenekleri de bulunuyor.