Pazartesi, Ağustos 29, 2016

Yaz sofranızı Kabak musakka ile lezzetlendirin..

Yaz demek domates, biber, patlıcan, kabak demek... Bamya, yeşil fasulye, dolmalık biber, börülce demek.. Kavun, karpuz, şeftali, mürdüm, kızılcık demek..

Kabak deyince de çeşit bol. Sakız kabağı, Girit kabağı, körpesi, irisi, dolmalık, kızartmalık derken kabak elimize geçince her türlü pişiriyoruz. Mücver, musakka, dolma, kızartma, türlü, pirinçli kabak, zeytinyağlı ekşili kabak.. Tek başına piştiği gibi pek çok malzemeye de eşlik ediyor. Ege'li bir komşum "biz börülce yemeğine 1 tane de kabak koyarız" demişti.. Ben de bamya yemeğine bir kabak doğrayıp ekledim, çook yakıştı! Deneyin derim..

Ve kabağa beşamel sos da yakışır, peynir, yoğurt da.. Cevizli yoğurtlu kabak salatası da yaptım bu yaz. Şimdi nefis bir "Kabak Musakka" tarifim var size.. Bu fotoğrafta gördüğünüz güveçteki musakkayı Yunan adalarından biri olan Samos'da tatmıştım. Aslında bizim kıyma ile yaptığımız kabak, patlıcan, patates musakkanın hemen hemen aynısı.. Fark yaratan ise üzerindeki nefis beşamel sosla birlikte birer kişilik güveçlerle fırınlanmış olması..

KABAK MUSAKKA
Malzemesi:
3 adet körpe kabak
250 gr kıyma
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber 
Beşamel için:
2 su bardağı süt
30 gr tereyağ (2 kaşık)
30 gr un (2 kaşık)
Tuz
Kabakları yuvarlak dilimleyip zeytin yağda hafifçe kızartıp kağıt peçete üzerine çıkarın. Soğanı kıyıp kıyma ve salça ile güzelce kavurun. Güveçlerin içine kıymayı ve kabakları kat kat döşeyin (tek bir kaba da olabilir). Beşamel sos için ufak ve derin bir sos tavasında eriyen tereyağında unu kavurup azar azar süt ekleyerek akışkan kıvama gelene kadar pişirin. Hemen kabakların üzerine kalınca bir kat halinde dökün. Üzerinin iyi kızarması için bir yumurtayı çırpıp beşamelin üzerine fırça ile sürün.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Cuma, Ağustos 26, 2016

Duru Bulgur'da çeşitler zengin, seçenek çok..

Duru Bulgur, bulgur çeşitleriyle de lider

Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı misyon edinen Duru Bulgur, taş değirmen kullanarak ürettiği birbirinden lezzetli bulgur çeşitleriyle her damak zevkine hitap ediyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Türk Bulgurunu dünyaya tanıtmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, her ülkenin damak zevkine uygun bulgur ve bulgurlu inovasyon ürünleri geliştirerek Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.


Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, ürettiği 15 çeşit bulgurla sektöründe de lider durumda yer alıyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla bulgurla ilgili sağlıklı ve doğal ürünler geliştirdiklerini söyledi. Bu amaçla Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten İhsan Duru, “Bulgurlu ürünlerimizi geliştirirken sağlıktan, doğallıktan ve lezzetten asla ödün vermiyoruz. Yurt dışı çalışmalarımızda da gittiğimiz ülkenin damak zevkine, yemek kültürüne göre bulgurlu tarifler ve yemekler geliştiriyoruz. Pirinç hayranı Çinlilere bulguru sevdirdik, makarna, pizza hayranı İtalyanları bulgurla tanıştırdık” diye konuştu.


Bulgur çeşitleri altı sınıfta toplanıyor


Genel olarak renk ve özellikleri bakımından bulgur çeşitleri; Sarı, Esmer ve Kepekli Bulgur olmak üzere üç ana sınıftan oluşuyor. Dünya ve Türk mutfağında en çok tanınan ve tüketimi fazla olan bulgur çeşitleri ise boyutlarına göre altı sınıfta toplanıyor. Bunlar; Pilavlık, Köftelik, Başbaşı, Çiğköftelik, Midyat ve İri Pilavlık olarak sınıflandırılıyor. Bu çeşitlerin tamamı, sarı, esmer ve kepekli bulgur olarak üretilebiliyor. 


Başbaşı Bulgur bambaşka


Son derece lezzetli olan ve her geçen gün popülerliği artan Duru Bulgur’a ait Başbaşı Bulgur, buğdayın en doğal halinden, taş değirmende kırılmadan kabuğu soyularak üretiliyor. Besin değeri olarak tam buğdaya yakın olan oldukça iri taneli ve lezzetli olan Başbaşı Bulgur’dan yapılan pilavlar özellikle çocuklar tarafından çok seviliyor. 


Hem Doğal Hem Kolay Bulgur: Duru Dual 


Duru Bulgur, yemek yapmaya vakti olmayan tüketicileri için ürettiği Dual Bulgur serisiyle taş değirmenin eşsiz lezzetini ve doğallığını sofralara taşıyor. Duru Dual Bulgur Serisi, kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlayan tamamen doğal hiçbir katkı maddesi içermeyen bulgur karışımlarından oluşuyor. Duru Dual ürünlerinin içeriğindeki tüm bileşenlerin (bulgur-mantar, bulgur - nohut, bulgur - mercimek, bulgur -şehriye) pişme süreleri de aynı… Bir porsiyon (60 gr) Duru Dual’den günlük protein miktarının %15’ini alabiliyorsunuz. 

Duru Dual ürünler; Mantarlı Bulgur, Nohutlu Bulgur, Mercimekli Bulgur ve Şehriyeli Bulgur çeşitlerinden oluşuyor. 



Perşembe, Haziran 30, 2016

DONDURMADA YEPYENİ İTALYAN LEZZETİ PERNIGOTTI IL GELATO…

Pernigotti’nin 156 yıllık çikolata ve dondurma üretimindeki deneyimi ve ustalığından doğan enfes Pernigotti Il Gelato, dondurma tutkunlarını İtalyan lezzetiyle buluşturuyor.

Farklı ve özel lezzetiyle bambaşka bir çikolata deneyimi yaşatan Pernigotti, şimdi dePernigotti Il Gelato markasıyla İtalyan dondurmasının enfes lezzetini dondurma tutkunlarıyla buluşturuyor.  


Yaz tatilinde çocuklar için eğlenceli ve sağlıklı atıştırmalıklar, doyurucu bol peynirli kahvaltılar!

Keyifle yenilebilen eğlenceli peynirler, renkli süslenmiş tabaklardaki sağlıklı atıştırmalıklara hangi çocuk hayır diyebilir ki? Peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren ve peynir yemeyenlere de peyniri sevdiren Muratbey Peynirleri Beslenme uzmanları, yaz tatilinin başlamasıyla çocukların... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Cuma, Haziran 17, 2016



Kayseri güzellikleri ve lezzetleriyle bir gezi...
Geçtiğimiz nisan ayında, Radisson Blu HotelKayseri’nin daveti ve ev sahipliği ile çok keyifli bir Kayseri gezisi yaptık. Yemek, gezi ve mekan yazarı blogger dostlarla birlikte hem Kayseri’yi tanıma hem de Kayseri mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı bulduk. Arka arkaya seyahatler ve araya giren çekimler, festival organizasyonu derken Kayseri gezi notlarımı yazıya aktarmaya nihayet vakit bulabildim. 
Devamı http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/scack-hlamur-kokusu-ks-geldiginde-evde.html

Salı, Haziran 14, 2016


Ramazan Sofraları Yudum Kızartma
Ustası’yla Şenleniyor!


Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Yudum Gıda’nın kızartmalar için özel olarak ürettiği Yudum Kızartma Ustası ile Ramazan ayında iftar sofraları şenleniyor. Kızartmalar daha az yağ çekiyor, börekler ve patatesler çıtır çıtır olurken, sebzeler kızardığında diri kalıyor. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 
Doğadan’dan Ramazan’da sindirim sisteminizi rahatlatacak
farklı lezzetler


Türk mutfağının birbirinden enfes lezzetlerinin buluştuğu sahur ve iftar sofralarınıza Doğadan Papatya, Doğadan Rezene ve Doğadan Form çayları ile bitkilerin iyiliğini katın. Doğadan, Ramazan ayında fonksiyonel çayları ile sindirim sisteminizi rahatlatacak ve kilo kontrolünüze yardımcı olacak.

40 yıllık uzmanlığı ile bitkilerin iyiliğini en sağlıklı, en doğal ve en kaliteli şekilde sunan Doğadan’dan Ramazan döneminde sizi rahatlatacak alternatifler… Doğadan Papatya: Sindirimi kolaylaştırıcı desteğiyle ve rahatlatıcı etkisi ile Ramazan döneminde vazgeçilmeziniz olacak. Doğadan Rezene: Yemek sonrasında içinizi rahatlatan doğal bir seçim yapabilirsiniz. Doğadan Form Kayısılı - Erikli ve Doğadan Form Kiraz Saplı İftar sonrası farklı lezzetleri ile keyifle içeceğiniz aynı zamanda kilo kontrolünde yardımcı seçenekler.

Pazartesi, Haziran 13, 2016

Uzakdoğulular bulguru sevdi

Duru Bulgur, Türk bulgurunu Uzakdoğu’yla tanıştırdı


Pirinç tutkunu Taylandlılardan bulgura tam not


Uzakdoğu ülkelerine yönelik tanıtımlarını yoğunlaştıran Duru Bulgur, Tayland’da düzenlenen “THAIFEX World of Food Asia” Gıda Fuarı'na bulgur çeşitleriyle çıkarma yaptı. Pirinç tutkunu Taylandlıları ilk kez lezzetli Türk bulguru ile tanıştıran Duru Bulgur, fuar katılımcılarından tam not aldı. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, Başta Çin, Japonya, Filipinler, Singapur ve Tayland olmak üzere birçok Uzakdoğu Asya ülkesinde bulgur üzerine yoğun tanıtım çalışmaları yaptıklarını ve büyük ilgi gördüklerini kaydetti.


Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, Uzakdoğu’da da bulguru sevdirmeye kararlı. Duru Bulgur, bu amaçla 25-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bangkok’ta düzenlenen “THAIFEX World of Food Asia” Gıda Fuarı'na katıldı. Gıda üretim süreçlerinin tüm aşamalarında yer alan firmaların katıldığı fuar, yiyecek-içecek sektöründeki küresel oyuncuların da bir araya geldiği dev organizasyonlar arasında yer alıyor. Daha çok pirinç tüketen Taylandlıları ilk defa bulgurla tanıştıran Duru Bulgur, fuarda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdi.


Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru,yoğun katılımın olduğu fuarda Taylandlıların Türk bulgurunu çok sevdiğini söyledi. Pirinç üretimi ve tüketiminin yoğun olduğu ülkede buğday ve buğday ürünlerinin hiç bilinmediğini vurgulayan Duru, “Pirinçten daha sağlıklı olan bulguru fuar ziyaretçilerine anlattık. Ayrıca bulgurlu yemekler yaparak bulgurun lezzetini tatmalarını sağladık. Çok yoğun ilgi gösterdiler. Ayrıca ilk kez tattıkları bulgurlu yemeklerin lezzetini çok beğendiler. ”dedi. 


Hedef pirinç tutkunu Asyalılara bulgur yedirmek


İhsan Duru, şunları kaydetti: “ Duru Bulgur olarak başta Çin, Japonya, Filipinler, Singapur ve Tayland olmak üzere birçok Uzakdoğu Asya ülkesinde bulgur üzerine yoğun bir tanıtım çalışması yapıyoruz. Tanıtıma ciddi bütçeler ayırıyoruz. Bulguru o ülkeye gönderip sahipsiz bırakmıyoruz, kabul görmesi için onların yemeklerine uyguluyor, kendi dillerinde yemek tarifleri kitapları dağıtıyoruz. Duru Bulgur olarak hem iç pazarda hem de ihracat anlamında sektörün lideriyiz. Hedefimiz bütün Asya’yı boydan boya bulgurla donatmak.”

Perşembe, Mayıs 26, 2016


Gülümseyin, Barbaros'tasınız! Bu festivalin ev sahipleri tarla korkulukları...



3-4- 5 Haziran 2016 tarihlerinde Urla Barbaros Köyü’nde gerçekleşecek Barbaros Oyuk Festivali hazırlık çalışmaları hızlandı.. Festivalin ana teması olan ‘oyuk’ yani ‘korkuluk’ yapımı devam ediyor. Festivale gelenleri birbirinden ilginç oyuklar (bostan korkulukları) karşılayacak.. 



Festival komitesi başkanı Demet Küçükkayalar, başkan yardımcısı ve Batı Urla Köyleri Derneği Başkanı Aşkın Yaka, komite üyeleri Belkıs Ersan Yaka, Gülfem Kessler, Banu Ersan, Gülhan Kara, Onurcan Çakır, Barbaros Ersan, Ali Efe Karcı da oyuk yapımında katılımcılar ve Barbaroslularla birlikte çalışıyor.

Önceden temin edilen eski giysiler, şapkalar, düğmeler, iplikler, kuru ot ve saman, iğne, makas, tahtalar ve çiviler atölye alanında hazır ediliyor. Birbirinden ilginç tasarımlarla, son derece renkli ve festival temasını yansıtan “gülümseten” oyuklar yapılıyor. Yapılan oyuklar taş duvarın önünde yan yana sıralandığında ortaya çıkan manzara görülmeye değer. u çalışmalar genellikle hafta sonu yapılması sebebi ile oyuklar, köy meydanından gelip geçenlerden büyük ilgi görüyor. Öğlen vakti mola verildiğinde ise



Barbaros köyü hanımlarının hazırladığı yemekler, börekler ve tatlılar ile alanda kurulan büyük sofrada hep birlikte yemek yeniliyor. Oyuk yapımları tamamlandıktan sonra toplu fotoğraflar çekiliyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Elvan Özkavruk Adanır, Yrd. Doç. Dr. Ebru Corsini, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er ve Dr. Jovita Sakalauskaite Kurnaz, Tekniker Julide İşlek ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden Yrd.Doç.Dr, Gökhan Mura ’nın desteği ve katılımı ile Urla’dan gelen konuklar, köy halkı ve festival
komitesi üyeleri köy meydanında kurulan Oyuk Yapım Atölyesi alanında toplanarak haftalardır çalışıyorlar. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci de oyuk yapımına katıldı.
Festival kapsamında yapılacak Oyuk Yarışması’na köyden ve çevre ilçeler, İzmir hatta çevre illerden katılımcılar bekleniyor. Workshop çalışmasına destek veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elvan Özkavruk Adanır da yarışmada jüri üyesi olarak yer alacak.

Festivalde ünlü ressamların tabloları sergilenecek, kırk yama ve çeyiz sandığı etkinliği yapılacak, yerel lezzetler yarışması ve yüzlerce satış standı katılımı ile el yapımı ürünler satışa sunulacak. Çat kapı evlerine girip ev yapımı ikramlarla ağırlanacak, köyün yarışmaya katılan en güzel avlularını bahçelerini gezeceksiniz.
3 Haziran'da yemek, 4 Haziran'da hamurişleri yarışmaları olacak. Barbaros köyüne özgü lezzetler yarışma alanındaki köy fırınlarında pişecek ve jüriye sunulacak. Yemek yarışması jürisinde Gazeteci Yazar Nedim Atilla, Yemek yazarı, programcı Ayşe Tüter, blog yazarları Oya Emerk, Selma Mollaoğlu, Sibel Yalçın ve Fatma Damyan yer alacak.

Tüm yarışmalarda dereceye girenler çok eşitli sponsor markalardan hediyelerle ödüllendirilecek. 3 gün sürecek festivalde cumartesi günü akşam saatlerinde temsili Kına Gecesi yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği festival hakkında detaylı bilgilere www.barbarosoyukfestivali.com dan ulaşabilir; facebook sayfamız ve instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/barbarosoyukfestivali/

Çarşamba, Mayıs 25, 2016

Kıyafet Bağış Projesi


Çamaşır deterjanı pazarında birçok yeniliğin öncüsü Ariel, perakende sektörünün öncüsü Migros, gönüllülük temelinde toplumsal fark yaratmayı amaçlayan Toplum Gönüllüleri Vafkı (TOG)’un da desteği ile gerçekleştirecekleri “Kıyafet Bağış Projesi” ile, 26 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında Migros Mağazalarında satılan her Ariel markalı ürünle yardıma ihtiyacı olan çocuklara Ramazan Bayram’ında yepyeni bir bayram kıyafeti armağan edecek. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html 

Pazartesi, Mayıs 16, 2016

Alaçatı’da şimdi Tektekçi zamanı!

Gece hayatının nev’i şahsına münhasır barı Tektekçi, Alaçatı’da sezonu 13 Mayıs cuma günü açtı. Tektekçi Alaçatı, menüsüne eklediği birbirinden renkli ve lezzetli yepyeni shot’larıyla bu yaz da Çeşme’nin en gözde adreslerinden biri olacak. 
 http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/lezzet.html
COFFEE COMPANY’LERDE
ÇİLEK GÜNLERİ 
Her ay birbirinden farklı konseptlerdeki etkinliklerle de misafirleriyle buluşan Elite World Otelleri, bu kez bünyesindeki Coffee Company’lerde “Çilek Günleri” düzenliyor.  16-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Çilek Günlerinde, çilekli profiterol’den çilekli limonataya bir çok farklı lezzet, Elite World İstanbul, Elite World Business ve Elite World Van otellerinde yer alan Coffee Company’lerde, çilek severler ile buluşacak.

Perşembe, Mayıs 12, 2016


İSTANBUL CEVAHİR, ÇİÇEK AÇIYOR!


Birbirinden keyifli etkinlikler ve zengin alışveriş seçenekleriyle İstanbul’un kalbi olan Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, Mayıs ayında çiçeklere bürünerek ziyaretçilerini mutlu ediyor!

16 Mayıs- 16 Haziran tarihleri arasında Cevahir’e gelenler... 
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Salı, Mayıs 10, 2016

Doğadan Yumuşak İçimli Yeşil Çay ailesine 2 yeni ürün

Doğadan, keşke yeşil çay içebilsem diyenlere özel ürettiği Yumuşak İçimli Yeşil Çay ailesine Yaseminli ve Zencefil-Limonlu ürünlerini ekledi. Doğadan’ın yeni üyeleri ile yeşil çayın içimi hiç bu kadar yumuşak, tadı hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


Nesfit’ten kadınlara bahar jesti

Çok daha çıtır ve dolgun gevreklerle lezzetlerini yenileyen Nestlé Nesfit, kadınların yaza daha bakımlı ve pozitif bir şekilde hazırlanması için dünyanın önde gelen cilt bakım markası NIVEA ile işbirliği yaparak ortak bir kampanya düzenledi...
http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html

Miniklere uygulamalı bulgur dersi

Anaokulu öğrencilerine bulgur eğitimi 


Sofralarımızın vazgeçilmez gıdası bulguru tanıtmak için hem yurt dışında hem de yurt içinde tadım ve eğitim çalışmaları yapan Duru Bulgur, bu kez anaokulu öğrencilerine bulgur eğitimi verdi. Duru Bulgur, beslenme açısından çok değerli bir besin olan bulguru miniklere tanıtmak ve sevdirmek için Ataşehir’deki Olcay Anaokulu öğrencilerine uygulamalı-bulgur anlatım eğitimi düzenledi.
Etkinlik kapsamında Duru Bulgur Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Sarımehmet, yaşları 4 -5 arasında değişen çocuklara bulguru, tarihini, üretim ve faydalarını anlattı. Sarımehmet “Ülkemiz bulgurun anavatanı. Bu nedenle bulgur kültürümüzde de çok önemli bir yere sahip. Türkülerimizde manilerimizde bulgur hep vardır. Bulgur aynı zamanda vitamin açısından da çok zengin bir gıdadır. Sağlığımız için mutlaka bulgur yemeliyiz” dedi. Bulgur dersini ilgi ile izleyen minikler, Sarımehmet’e çeşitli sorular sordular.

Başbaşı bulgurlu meyve salatası yapmayı öğrendiler
Minikler, eğitimin ardından, öğretmenlerinin gözetiminde Duru Bulgur’un en sevilen bulgur çeşidi olan Başbaşı bulguru ile meyve salatası hazırladılar. Çocuklara bulguru tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan eğlenceli eğitimde miniklerin mutfak macerası da renkli geçti. Mutfak önlüğü giyip aşçı bonesi takan minikler, Başbaşı bulgurlu meyve salatasını özenerek hazırladılar.

Annelerine hediye götürdüler
İlk defa bulgurlu meyve salatası yapan çocuklar annelerini de unutmadı. Yaptıkları salatadan bir kaseyi de Anneler Günü dolayısıyla annelerine sunmak için evlerine götürdü. Aynı zamanda mutfak becerilerini de geliştirerek hazırladıkları meyveli bulgur salatasını annelerine götürdüler. 
Olcay Anaokulu sahibi Olcay Karatepe, çocukların uygulamalı bulgur eğitimini ilgi ile izleyip uyguladıklarını söyleyerek,“Çocuklar hem kendi elleriyle bulgurlu meyve salatası yaptılar hem de bulgurun faydalarını öğrendiler. Günün en büyük sürprizini ise akşam eve götürecekleri Başbaşı Bulgurlu Meyve salatasıyla annelerine yapacaklar” dedi.

Pazar, Mayıs 01, 2016



Le Creuset, Brezilya'nın egzotik renkleriyle şimdi daha da iddialı 



90 yılı aşkın tecrübesiyle dünya çapında en sevilen pişirme gereçleri markası olan Le Creuset, 2016 İlkbahar-Sonbahar koleksiyonunu açıkladı. Vida Brazil adlı koleksiyon Brezilya'nın cüretkar renkleri ve eşsiz lezzetlerinden ilham alan tasarımlarıyla hem göze hem damağa hitap ediyor.

 Le Creuset, 1925 yılında ürettiği ilk renkli tencereyle sadece grilerin ve siyahların olduğu mutfaklara renk katarak bir ilke imza atmıştı. Yeni koleksiyonu Vida Brazil ile mutfakları canlandırmadaki ustalığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Koleksiyonundaki ürünlere Brezilya'nın eşsiz dokusunu yansıtan egzotik kırmızı, Amazon yeşili, papaya sarısı ve okyanus mavisi renkleri hakim.
 Le Creuset Vida Brazil koleksiyonu, Brezilya'nın geniş aileleri, paylaşılan yemekleri, yerel baharatları ve özel tatlarıyla bütünleşen mükemmel pişirme ve servis ürünleri sunuyor. Brezilya mutfağına uyum gösterecek seramik, döküm demir, paslanmaz çelik, yapışmaz alüminyum ürünler, şarap aksesuarları ve değirmenler koleksiyonda yer alıyor.  
Vida Brazil için TV şefi ve yemek uzmanı Andy Bates ile işbirliği yapan Le Creuset koleksiyonla birlikte Brezilya mutfağından özel tarifleri de mutfak meraklılarıyla paylaşıyor. Izgara karidesten Brezilya'nın ünlü sokak yemeklerine dek pek çok yerel lezzet Vida Brazil koleksiyonuyla eşsiz bir uyum yakalıyor.
 Brezilya'nın renkleri ve tatlarından ilhamla her biri zanaat ürünü olarak üretilen Le Creuset Vida Brazil pişirme ve servis gereçleri, mükemmel bir yemek deneyimi sunmaya hazır.






Satış Noktaları: 
Le Creuset City's Nişantaşı
Teşvikiye Cad. No. 162 Nişantaşı
Tel. +90 212 373 18 73

Le Creuset Palladium
Barbaros Mah. Halk Cad. No. 8-B Ataşehir Tel. +90 216 663 22 03 


Le Creuset Hakkında                                   Le Creuset, 1925 yılında Kuzey Fransa’nın Fresnoy-le-Grand kasabasında bir emaye uzmanının ve bir döküm uzmanının, porselen emaye kaplanmış üstün kaliteli döküm demir pişirme gereçleri üretmek için bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Tencerelerin ve hayatın renksiz ve gri olduğu bir dönemde bu iki uzman tarafından açılan dökümhanede üretilen renkli emaye döküm demir tencereler adeta devrim niteliğinde ürünler olmuştur. Uygulanan ilk renk, erimiş döküm demirin canlı tonlarından esinlenilen parlak 'Volkanik' turuncu rengidir.

Adını demirin içinde eritildiği büyük taş potadan alan Le Creuset’nin tüm döküm demir ürünleri, 1925 yılında özgün tasarımlı ilk yuvarlak cocotte tencere piyasaya sürüldüğü günden bugüne dek Fransa’da üretilmektedir. Her bir ürün, kendi kalıbına döküldükten sonra ince el işçiliği ile üretilmesi sonucu mükemmel pişirme sonuçları sunan eşsiz bir parçadır. Fresnoy-le-Grand'da bulunan orijinal dökümhanede her gün 10.000'i aşkın Le Creuset döküm demir ürünü üretilmektedir. En kaliteli malzemeler kullanılarak ustalıkla işlenen her bir ürün, en az 15 nitelikli uzmanın elinden geçerek kontrol edilir, tek tek incelenir ve güvenle Ömür Boyu Garantisi verilerek üstün kaliteleri sağlanır.

Le Creuset'nin tasarıma, yenilikçiliğe ve kaliteye olan tutkusu, dünya çapında en sevilen pişirme gereçleri markası olmasını sağlamıştır. Geniş bir ürün yelpazesi sunan Le Creuset, geçmiş 90 yılda global bir marka haline gelmiştir, ancak markanın geleneklerine bağlılığı ve el yapımı kalite taahhüdü bugün de aynı şekilde devam etmektedir.

Le Creuset, döküm tencerelerden 3-kat paslanmaz çelik kaplama pişirme gereçlerine, mutfak ve servis eşyasından silikon, tekstil ve şarap aksesuarlarına kadar geniş ürün gamına sahiptir.


Salı, Nisan 26, 2016

Gülhan Kara ile mutfakta akıllı ekonomi fairy backstage


LA PETITE MAISON İSTANBUL’DA 2. YAŞINI 
DÜNYACA ÜNLÜ GYPSY QUEEENS GRUBU İLE KUTLUYOR

Fransız Rivierası’nın tatlarını, kültürünü ve atmosferini özgün bir sentezle sunan La Petite Maison, İstanbul’daki ikinci yılını dünyaca ünlü Gypsy Queens grubunu ağırlayarak kutluyor.

La Petite Maison Nice restoranın en önemli değerlerinden olan ve dünya çapında tanınan ünlü Latin grubu Gypsy Queens grubu, La Petite Maison İstanbul’un 2. yılını kutlamak için 29-30 Nisan tarihleri arasında.... http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html
EATALY İSTANBUL, DREAMSTALK İŞBİRLİĞİYLE URFALI ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ!


Eataly İstanbul’un deneyimli İtalyan Şefleri, hayatında hiç pizza yememiş Urfalı bir çocuğun hayalini anlattığı, Dreamstalk’un sosyal medyada paylaştığı videodan yola çıkarak, 20 Nisan Çarşamba günü Urfa’nın Germiş Dağ Eteği Köyü’nde 400 çocuğa pizza pişirdi.. Urfalı çocukların hayallerini kurdukları pizzalar, Eataly’nin Executive Şefi Claudio Chinali ve ekibi tarafından hazırlanarak servis edildi. 23 Nişan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları adına gerçekleşen etkinlikle tüm köy çocukları unutulmaz bir gün yaşadı. http://chefsdergisi.blogspot.com.tr/p/guncel-haberler-bultenler.html


.