Pazartesi, Mart 07, 2016

“HAYATIM YENİBAHAR” KADINLARI EATALY’DE!

Hayatım Yenibahar projesi kapsamında Mardin’in etnik temalarından esinlenerek üretilen takılar, Cercis Murat Konağı’nın kurucusu Ebru Baybara Demir’in Cercis Murat Mutfağı Restoranı’yla kadınlara ve çocuklara destek vermek ve seslerini duyurmak için 8-20 Mart tarihlerinde Eataly İstanbul’da!




90’lı yılların sonunda zor şartlarda sadece iyi yemek pişirmesini bilen kadınlarla Cercis Murat Konağı’nı hayata geçiren Ebru Baybara Demir’in 5 kadınla başlatıp, bugün 11 kadın üreticinin aktif olarak üretim yaptığı atölye Mardin’in yaşadığı zor günlere rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Ebru Baybara Demir “Ben yanımda çalışanlarla 16 yıldan beri birlikteyim. Her şeyi birlikte öğrendik. Şimdi onlara gidin diyemiyorum. Diyemem de. Bütün bu yaşadıklarımızı günün birinde geride bırakabilmemiz için de birilerinin burada ve ayakta kalması lazım.” diyerek, hem işletmesinin ayakta kalmasını sağlamak, hem de çalışanları işten çıkarmamak için kolları sıvamış. İşletmesinde çalışan 5 kadın aşçı ile birlikte, Mardin’in geleneksel el sanatlarını yeniden yorumlayarak hediyelik takı,anahtarlık, tespihlerin üretildiği “Hayatım Yenibahar” atölyesini kuruyor ve bu proje bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler sonucu ekonomik hayatın durma noktasına geldiği bir dönemde kadınlara umut veriyor.

Ebru Baybara Demir’in 5 kadınla başlattığı ve şuan 11 kadın üreticinin aktif olarak üretim yaptığı atölyenin çalışan kadınlarının hikayelerinin anlatıldığı “fotoğraflardan oluşan “Hayatım Yenibahar Fotoğraf Sergi’si 8 Mart günü yapılacak lansman ile birlikte 20 Mart tarihine kadar Eataly’de ziyaret edilebilecek.

Cercis Murat Restoranı ve Eataly’nin Executive Şef’i Claudio Chinali ve ekibinin birlikte hazırladığı Mardin yöresinin tadına doyulmaz lezzetleri Eataly ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Eataly marketinde, Mardin mutfağının meşhur bulgur, çörek çeşitleriyle yöresel lezzetlerinden Mardin badem şekeri satışa sunulacak. Mardin’in geleneksel lezzetlerinin yanı sıra Hayatım Yenibahar Projesi’ne destek amaçlı Hayatım Yenibahar kadınlarının hazırladığı anahtarlıklar ve defterler Eataly içerisinde oluşturulan özel standlarda satışa sunularak tüm geliri Hayatım Yenibahar projesine bağışlanacak.

Bu yöresel lezzetlerin mükemmel uyumunu tatmak için 8-20 Mart tarihlerinde Eataly İstanbul’a uğramayı unutmayın!

Eataly Mutfak Atölyesi Cercis Murat Workshopları

1.Mardin mutfağı meze eğitimi:
10 Mart 2016 Perşembe saat 14:00 – 17:00
Firik salatası
Kurutulmuş Domates Salatası
Cevizli Zeytin Salatası
Humus
Muammara
Biberli Yoğurtlama
Tahinli Patlıcan Salatası
Kurutulmuş Domatesli Küflü Yoğurt
Soğanlı, Yoğurtlu Bulgur Köftesi
Nar Ekşili Cevizli Havuç Salatası

2.Bulgur pilavı çeşitleri eğitimi :
14 Mart 2016 Pazartesi saat 19:00 – 22:00
Sarımsaklı şehriyeli bulgur pilavı (savur ilçe mutfağı)
Bıçak kıyması ile naneli bulgur pilavı (Süryani mutfağı)
Kuzu etli firik pilavı (Mardin Ova mutfağı)

3. Mardin mutfağı yemekleri :
17 Mart 2016 Perşembe saat 12:00 – 15:00
Ana Yemek
Tarçınlı Patlıcanlı Mahlepli Pilav ( Geleneksel Süryani Yemeği)
İçli Köfte ( Kızarmış İçli Köfte)
Meze (Sarımsaklı Bulgur Köftesi) veya Bulgur Pilavı

Hiç yorum yok: